1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Αφιέρωμα: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΟΛΟΣ

ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Η φασολιά δεν είναι ιθαγενές φυτό και η παρατηρούμενη ποικιλότητα προέκυψε από τις πολλές μετακινήσεις πληθυσμών που έγιναν στον πολυσύχναστο ελληνικό χώρο. Οι Έλληνες μετανάστες όταν επέστρεφαν από τους τόπους της μετανάστευσής τους αλλά και μετανάστες στην Ελλάδα από άλλα μέρη Ευρώπη, Ασία, Αμερική έφερναν μαζί τους πρωτογενές υλικό.

Περισσότερα...

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΝΟΣ ΛΑΧΑΝΟΥ 3o μέρος

 

Στη λιανική

 

                                                                        Πληρώνουμε ως και 80 λεπτά το κιλό!

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ψευτοπαραγωγοί. Βγάζουν μια άδεια παράτυπα ότι δήθεν έχουν χωράφια, ενώ στην πραγματικότητα είναι έμποροι και πουλάνε στη λαϊκή προϊόντα που παίρνουν από άλλους αγρότες».

 

Περισσότερα...

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΝΟΣ ΛΑΧΑΝΟΥ 1o μέρος

Ψάχνοντας βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που έγινε στην Καθημερινή στις 11 Φεβρουαρίου του 2007 από τους Μανίνα Ντάνου και Ηλία Κάνταρο. Η σαλάτα των μεσαζόντων: πως ένα προϊόν καταντά ζημιογόνο για τον παραγωγό και φτάνει ακριβό στον καταναλωτή. 11 Φεβρουαρίου του 2013 έχουν αλλάξει τα πράγματα; τα συμπεράσματα δικά σας.

Περισσότερα...

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΝΟΣ ΛΑΧΑΝΟΥ 2o μέρος

 

                                Στη λαχαναγορά

                                                                                         Από 0,25 έως 0,35 ευρώ το κιλό

«Από τη Λαχαναγορά περνάει πλέον μόνο ένα 20% της παραγωγής.

Το υπόλοιπο 80% πάει απευθείας από τον παραγωγό στις λαϊκές, στα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό που πωλείται από τις παράνομες αποθήκες»

 

Περισσότερα...

Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα μέχρι την εποχή του Ομήρου

Τα παλαιότερα ευρήματα που έχουμε για τον ελλαδικό χώρο είναι σπόροι που χρονολογούνται μεταξύ 11.000 π.Χ και 7.300 π.Χ και μας δείχνουν μία χρήση άγριων τότε φυτών όπως κριθάρι, βρώμη, φακή και μπιζέλια ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσαν και είδη άγριων ζώων όπως κατσίκια, βοοειδή, λαγούς κ.α. Ενδείξεις γεωργικής δραστηριότητας στην Ελλάδα ανάγονται στην περίοδο 6.200-5.300 πΧ όπου πλέον καλλιεργούν συστηματικά κριθάρι, κεχρί, βρώμη, σιτάρι, φακές, μπιζέλια και βελανίδια. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν και πολλά άγρια φυτά όπως ελιά, αμύγδαλα, φιστίκια, σταφύλια, κεράσια, δαμάσκηνα και αχλάδια. Αργότερα θα βρούμε ενδείξεις από ευρήματα και για άλλα είδη που καλλιεργούσαν ή έβρισκαν στην άγρια φύση όπως μήλα, σύκα, βατόμουρα, άγρια φράουλα, ρόδια, άνηθο, κάπαρη, ρίγανη κόλιανδρο κ.α.

Περισσότερα...

Διανομή κατ' οίκον

dianomi copy
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι θα γίνεται διανομή κατ' οίκον στην Κόρινθο. 
Για πληροφορίες και παραγγελίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 2741 550722.