1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Αρχαιοελληνική Σαλάτα με Πλιγούρι Φέτα και Ρόδια

 

 

Αρχαιοελληνική Σαλάτα με Πλιγούρι Φέτα και Ρόδια

 

Συστατικά (για 4 άτομα)

 

•          1 φλιτζ. πλιγούρι

 

•          1 ρόδι ώριμο

 

•          1 κ. σούπας καρύδια

 

•          3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

 

•          1/8 ματσάκι άνηθο

 

•          70γρ. τυρί φέτα

για το ντρέσινγκ:

•          2 κ. σούπας ελαιόλαδο

•          1 κ. σούπας πετιμέζι

•          2 κ. σούπας χυμό ροδιού

•          αλάτι χοντρό

πιπέρι φρέσκο

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με 2 φλιτζάνια νερό, να μουλιάσει για 3 ώρες τουλάχιστον. Στραγγίζουμε καλά.

Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους από το ένα μισό ενώ παίρνουμε το χυμό από το άλλο μισό.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια.

Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους από το ρόδι, τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Tαυτόχρονα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά του σε ένα μπολ και ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε στο πλιγούρι το ντρέσινκ και ανακατεύουμε. Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και πασπαλίζουμε με καρύδια και ρόδια για ωραία παρουσίαση.

Κοινοποιήστε το άρθρο!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Διανομή κατ' οίκον

dianomi copy
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι θα γίνεται διανομή κατ' οίκον στην Κόρινθο. 
Για πληροφορίες και παραγγελίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 2741 550722.